Förändringar i Norrköping

Först kommunalråd Kerstin Hildebrand (V), sedan kommunfullmäktigeordförande Li Teske (S) och nu lämnar även kommunalråd Mattias Stenberg (MP) sina politiska uppdrag. Att ännu en inflytelserik politiker försvinner från sitt uppdrag så tidigt som två år efter valet kan inte vara särskilt vanligt och att just Stenberg slutar som kommunalråd i Norrköping kanske inte direkt gör att jag gråter floder. Dock kan vi nog vänta oss stora förändringar.

Miljöpartiet är att gratulera då de förhoppningsvis nu får en person som är mer demokratisk och villig att lyssna till sitt parti och dess medlemmar. Själv hoppas jag på att få möjligheten att få ställa interpellationer, debattera mot och föra diskussioner med någon som respekterar våra politiska olikheter. Av de tre miljöpartister som än så länge valt att kandidera till kommunalrådsposten respekterar jag både Bengt Cete och Stefan Attefall väldigt mycket och jag tror att båda skulle göra ett bra jobb. Norrköpings Tidningar skriver om en tredje kandidat, som jag tyvärr inte vet någonting om, men jag är som sagt övertygad om att Miljöpartiet kommer att finna ett duktigt kommunalråd. 

Tidigare har ju så väl kommunfullmäktiges ordförande Li Teske (S) som kommunalråd Kerstin Hildebrand (V) valt att avgå vilket kommer att märkas mer och mer. Kerstin Hildebrand ersattes med den, i mina ögon, betydligt mer positiva Mona Olsson (V) som har gett mig ett mycket gott intryck. Även på detta plan hoppas jag att Mona Olsson inte är lika mån om att stoppa exempelvis valfrihet inom äldreomsorgen som hennes företrädare gjorde. Li Teske kommer jag att sakna. Hon har gjort ett jättebra arbete som kommunfullmäktigeordförande även om det så klart inte alltid varit felfritt, men vem kan göra det bättre? Jag har helt ärligt uppskattat hennes väl utförda arbete oerhört mycket. 

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: