Augustifesten och polisanmälan

I NT kan man idag läsa att Sverigedemokraterna har polisanmält en person för att ta flygblad och en polis kommenterar det hela med att flygbladen är ju till för att delas ut. Ja, riktigt så enkelt är det inte. Personen i fråga tog inte ett flygblad för att läsa. Inte heller tänkte han läsa dem utan kastade dem demonstrativt i närmaste soptunna. Inte heller tog han bara en gång, utan två. Dessutom fick han en varning. Han var inte heller en vanlig förbipasserande, utan var med i en arrangerad anti-SD demonstration. Ja, händelsen är som sagt inte riktigt så som NT eller folkbladet beskriver den. Jag redogör nedan en sammanfattning av Sverigedemokraternas del under augustifesten.

Augustifesten, Norrköpings stora folkfest med tivoli, marknad, familjedag och underhållning sker en gång per år. Detta är ett bra tillfälle för personer i alla åldrar att ta sig in till de centrala delarna av Norrköping för att få i sig lite glädje. I år fanns en ny möjlighet för besökarna att lära sig mer om självaste Norrköping. Detta då “Lilla Almedalen” arrangerades och alla åtta partier i kommunfullmäktige fanns i Hörsalsparken under två dagar, fredagen den 17 augusti och lördagen den 18 augusti.

Vid Sverigedemokraternas bord kunde man som besökare ta del av olika sorters material. Bara för att nämna några fanns där flygblad om vår äldrepolitik, från SD Kvinnor, SD Motor och så klart om Sverigedemokraternas poliskampanj. Flera förbipasserande visade sin uppskattning för vårt engagemang och några stannade även upp för att ställa frågor om vår kampanj med att få fler synliga poliser på gatorna och minska polisens byråkrati. Detta är ett aktuellt ämne då Norrköping den senaste tiden drabbats av en våldsvåg som egentligen enbart kan ses som en väckarklocka då statistiken tydligt visat en dålig trend gällande kriminalitet. Under fredagen demonstrerades denna kampanj delvis genom en av våra papperspoliser i verklig storlek.

Mindre kul under fredagen var när ett gäng vänsterextremister kom till området för att störa Sverigedemokraterna. Innan de gick var det en av dessa som kom fram till Sverigedemokraternas bord för att ta en stor bunt flygblad. Vi uppskattar även när politiska motståndare läser våra flygblad, men då är det just läsa bladen de ska göra. Personen i fråga slängde sedan hela bunten demonstrativt i en närliggande soptunna, vilket så klart är mycket tråkigt att se, men även respektlöst och otroligt omoget. När samma sak hände dagen efter fick vi nog, inte minst då personen i fråga innan fått en varning, varpå vi valde att polisanmäla honom för detta. För att klargöra är det givetvis så att vi delar ut flygblad för att folk ska läsa dem och inte för att man ska roffa åt sig buntar som direkt efteråt slängs.

Lördagen avslutades dock bra då det anordnades en debatt gruppledarna emellan. Tema för debatten var att Norrköping växer, och man kan säga att det slutade med en diskussion kring två olika ämnen; husbygget vid Strömparken och den ökade brottsligheten. Flertalet representanter från föreningen “Rädda Strömparken” hade slutit upp för att ställa gruppledarna till svars och Reidar Svedahl delade som representant för föreningen ut glasögon till de olika partierna. Jag fick dock inga, då vi Sverigedemokrater redan har sett problemen med husbygget. Denna ståndpunkt klargjorde jag än en gång under debatten. Sverigedemokraterna, som har varit den enda partiet som varit emot byggnationen från början fick efter debatten sällskap av MP och KD som båda svängt i frågan och idag vet vi att även FP svängt. Den senare delen av debatten handlade om otryggheten i Norrköping vilket för oss Sverigedemokrater varit ett ämne som vi borde ha diskuterat för länge sedan. Som enda parti har Sverigedemokraterna kommit med konkreta förslag för att förebygga och stoppa den växande kriminaliteten (läs gärna några av förslagen här). Sverigedemokraterna har även sedan valet ställt frågor om kommunens arbete kring trygghetsfrågor till ansvariga politiker. Det råder inget tvivel om att Sverigedemokraterna är det enda seriösa alternativet för lag och ordning.

Avslutningsvis deklarerade jag att Sverigedemokraterna kommer att ha ett torgmöte någon gång i september med anledning av den senaste tidens våldsvåg. Tänkta talare förutom undertecknad är partisekreterare och riksdagsgruppledare Björn Söder samt Sverigedemokraternas kriminalpolitiska talesperson Kent Ekeroth som även sitter i riksdagens justitieutskott.

Länkar: NT Folkbladet

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: