Kommunfullmäktige 24/9

Måndagens sammanträde kan till viss del ses som historiskt då en av Sverigedemokraternas motioner som behandlades kan anses vara bifallen, redan innan beslut. Motionen, som lämnades in i januari, handlade om att kommunen skulle införa en handlingsplan för hot mot förtroendevalda och deras familjer och blev alltså verklighet redan innan beslut skulle tas i kommunfullmäktige. Detta kan ses som ett av de tydligaste tecknen på att Sverigedemokraterna kan påverka politiken.

Den motion som skapade mest debatt under kvällen kom också från Sverigedemokraterna och handlade om att införa reklam på kommunens alla spårvagnar. Detta kan möjliggöra lägre kostnader för kommunens kollektivtrafik vilket är viktigt, inte minst med tanke på hur dyrt det är med spårvagnar. Enligt flera bedömare kostar spårvagnstrafiken kommunen 45-50 miljoner kronor mer per år än om kommunen använt sig av bussar. Med reklam på dessa kanske det även kunde möjliggöra lägre biljettpriser för exempelvis kommunens pensionärer. Trots att vi fick stöd från alla fyra borgerliga partier avslogs tyvärr motionen med en rösts marginal.

Norrköpings idag kanske hetaste fråga behandlades också under sammanträdet, och då i form av en interpellation. Kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S) ställdes mot väggen för varför hyresbostäder ska få bygga sitt nya hus just i Strömparken i centrala Norrköping. Detta är en fråga som vi Sverigedemokrater också ställt så sent som i våras, men då var det ingen som var intresserad av att diskutera det hela. Dock har det nu, tack vare en mycket ambitiös partipolitiskt obunden lobbygrupp vid namn Rädda Strömparken, blivit en mycket aktuell fråga som många är intresserade av. Dessutom står vi nu inte ensamma mot bygget utan även Folkpartiet, Miljöpartiet och Kristdemokraterna har valt att ansluta sig till vår linje.

Läs gärna Cornelia Dahlbergs inlägg från måndagens kommunfullmäktige.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: