Debattartikel om moskéer som politiska markörer

För första gången har jag fått in en artikel i Newsmill. Läs artikeln i sin helhet nedan eller tryck här för att komma till Newsmill.

Bakom slutna dörrar har Stadsplaneringsnämnden i Norrköping godkänt att Bosnisk Islamska Församlingen i Norrköping ska få köpa mark mellan Nya Parken och Skarphagsleden. I byggplanerna ingår bönerum, en samlingslokal och tillstånd om att få uppföra en minaret. Man ska alltså bygga en fullskalig moské, ganska centralt i Norrköping.

Samrådsdiskussioner med berörda grannar hölls inte förrän efter beslutet i nämnden. I media har det varit förvånansvärt tyst. När planerna är satta till verket kommer det nog att uppröra många norrköpingsbor. De kommer nog att fundera över vart Norrköping är på väg, när de får veta att ytterligare en moské ska byggas. Islamskt Kulturcenter äger redan mark för ändamålet i Hageby.

Islam är till skillnad från andra religioner planerat för att växa snabbt. Islam är inte enbart en religion, utan också en ideologi som i detalj reglerar hur man ska leva sitt liv. Många godtrogna svenskar bortser från att alla faktiskt inte tänker på samma sätt. Det anser jag vara respektlöst och det kan vara förödande för det väl fungerande samhälle som våra föräldrar och förfäder byggde upp.

När det nu också är fritt fram att börja med böneutrop i Fittja kan man enkelt konstatera att det bara är en tidsfråga innan propagandan även kommer att höras i andra kommuner. När man försvarar böneutrop med argumentet att vi har religionsfrihet i Sverige glömmer man snabbt bort att vi också har rätt till frihet från religion. Det är en väsentlig skillnad mellan att höra de sedan länge accepterade kyrkklockorna som ur ett historiskt perspektiv är en del av vårt kulturarv och Islams religiösa budskap från minareterna.

Uppdrag Gransknings avslöjanden i avsnittet ”Imamernas råd” den 16 maj kom nog för många som en chock. För mig var det ingen överraskning, det var snarare en bekräftelse på vad jag så länge har varit orolig för. Det är helt legitimt för en Imam eller någon av deras underlydande att ljuga eller till och med begå allvarliga brott för att gynna spridningen av Islam. Att islamska företrädare ljuger inför en tv-kamera är alltså inte så konstigt. De vill ha vårt ekonomiska stöd för att kunna skynda på islams framfart.

Efter avslöjandena har många försvarat Imamernas uttalanden. Menar dessa personer på fullt allvar att det var en slump som de högsta ledarna i nio av Sveriges tio största moskéer gav lagstridiga råd till de kvinnor som sökte hjälp? Åsikten om att det är okej med månggifte, kvinnovåld och ofrivilligt samlag med kvinnor är tydligen mer regel än undantag i svenska moskéer. Ingen ska behöva kallas främlingsfientlig för att man ser detta som ett problem.

Det är inte med glädje som jag konstaterar att jag har haft rätt hela tiden. Samtidigt som skattemedel försvinner talar vissa om öppenhet och andra talar om tolerans. Jag talar om kunskapsbrist angående världens snabbast växande och patriarkala ideologi.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: