Dags för nolltolerans

Idag skickades ett uppmärksammat brev ut till Sverigedemokraternas förtroendevalda signerat Jimmie Åkesson. Redan tidigare har flertalet ideologiskt avvikande personer uppmanats eller tvingats lämna partiet, vilket givetvis har varit mycket nödvändigt och bra. Dessa personer förstör inte bara för några enskilda partivänner, utan för hela partiet. När jag först läste brevet blev jag otroligt glad, och jag ska berätta varför.

Som aktiv Sverigedemokrat i fem år och medveten Sverigedemokrat i sju år har jag gång på gång fått kantas med klantiga och/eller opassande utspel från personer som egentligen inte är Sverigedemokrater eller har egna agendor. På grund av dessa personer har många Sverigedemokrater som inget annat vill än att lägga fokus på Sverigedemokraternas politik tvingats stå till svars för deras uttalanden eller ageranden. Detta har jag fått nog av. Att personer med avvikande åsikter eller personliga agendor hamnat i vårt parti är jag övertygad om har med våra stora framgångar att göra. Nolltolerans mot detta är precis vad som krävs.

Ur brevet: ”Sverigedemokraterna är ett demokratiskt, socialkonservativt parti med en nationalistisk grundsyn. I vårt parti finns inget utrymme för extremister, rasister, rättshaverister eller andra med ett personligt behov av politiska eller privata utsvävningar.”

Brevet i sin helhet: Dags för ansvar

Länkar: DN, SvD, Expressen, AB, SdS, NT, Metro, SR

One Response to Dags för nolltolerans

  1. Erka Järnrör skriver:

    […] KE hoppar av riksdagen kommer Markus Wiechel in Han bloggar här. Dags för nolltolerans Idag skickades ett uppmärksammat brev ut till Sverigedemokraternas förtroendevalda signerat […]

%d bloggare gillar detta: