Motion 12 – Målade viadukter och plank

Politiska motståndare hävdar ofta att vi skulle vara ett enfrågeparti. I vissa fall påstår dem att vi inte gör något i kommunfullmäktige eller att vi inte är seriösa. Dessa personer kan inte ha mer fel. Som ett led i att visa vad vi gjort sedan valet 2010 avser jag publicera en motion om dagen som lämnats in i Norrköping. Detta är nummer 12 (anmäld 11-03-31).

Målade viadukter och plank vid Norrköpings infarter

Norrköping är i grunden en mycket fin stad, och så bör det förbli. Industrilandskapet, Motala ström, och alla gamla byggnader i Norrköping gör staden unik.

Det finns dock potential att göra stadens infarter, viadukter och plank finare samtidigt som vi kan lyfta det som är unikt för Norrköping. Planket utmed Söderleden kan målas med motiv som visar Norrköpings historia. Hällristningar målas på viadukten vid Himmelstalund och spårvagnsmotiv målas på viadukten vid Söderleden.

Det är även rimligt att de som bor i Norrköpings kommun ska få säga sitt om dekorationerna. Därmed skulle vi vilja utlysa en tävling, där kommuninvånarna får komma med sina idéer på motiv.

Med hänvisning till ovanstående föreslår vi:

Att Norrköpings kommun utser en tävling där kommuninvånarna får komma med förslag på historiska och kulturella motiv som sedan kan målas på ovan nämnda platser.

Marianne Visti (SD) Markus Wiechel (SD)

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: