Motion 39 – App för Norrköpings kommun

Som ett led i att visa vad vi Sverigedemokrater gjort i kommunfullmäktige i Norrköping sedan valet 2010 avser jag successivt publicera våra motioner här. Detta är nummer 39 (anmäld 12-06-18).

Applikation för mobiler som marknadsför Norrköpings kommun

Med stormsteg utvecklas IT-samhället. Genom smartphones och det ökade användandet av Internet i mobiltelefonerna har nya möjligheter till marknadsföring utvecklats, nämligen genom applikationer (app) för iphones och androidtelefoner.

Över hälften av Sveriges kommuner använder sig idag av en gemensam app som heter ”Svenska kommuner”. Applikationen skapades under våren 2011 och all nyhetsuppdatering sker automatiskt då informationen hämtas direkt ifrån kommunens hemsidor. För att utveckla turistnäringen i Norrköping kan kommunen börja använda sig av den nya tekniken som finns genom att skapa en helt egen app.

Norrköpings kommun kan genom en applikation göra det mycket enklare för besökande turister eller vanliga kommuninvånare. En app kan hjälpa till med att hitta sevärdheter i kommunen; events, restauranger, affärer eller annat som är av intresse för en person som inte känner till vad kommunen erbjuder.

För den som är på genomresa via Norrköping kan det vara bra att enkelt hitta exempelvis ett vandrarhem, en campingplats eller en vårdcentral.

Med hänvisning till ovanstående föreslås kommunfullmäktige besluta:

Att Norrköpings kommun ansluter sig till applikationen ”Svenska kommuner.”

Att en officiell applikation för Norrköpings kommun tas fram, som kan marknadsföra kommunen och dess verksamhet, möjliggöra anmälningar på brister, samt vägleda dem som behöver information om det viktigaste som finns inom kommunens gränser.

Markus Wiechel (SD)

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: