Motion 53 – Folkomröstning om moskébyggen

Som ett led i att visa vad vi Sverigedemokrater gjort i kommunfullmäktige i Norrköping sedan valet 2010 avser jag successivt publicera våra motioner här. Detta är nummer 53 (anmäld 13-05-27).

Låt kommuninvånarna tycka till om moskébyggen                         

Stadsplaneringsnämnden har tidigare godkänt försäljning av mark till Bosnisk Islamska Församlingen i Norrköping mellan konstgräset på Nya Parken och Skarphagsleden. Marken är tänkt att användas för en fullskalig moské med minaret. Samrådsdiskussioner med berörda grannar hölls inte förrän efter beslutet i stadsplaneringsnämnden, och att det handlar om ett moskébygge har det varit näst intill tabu att nämna.

Islamskt Kulturcenter, en mer radikal islamsk gren med kopplingar till den nedstängda Jasminskolan, vill likaså bygga en fullskalig moské med tillhörande minaret i Hageby.

Varje moskébygge brukar röra upp känslor och det är inte konstigt. Fullskaliga moskéer används ofta som politiska markörer och stora delar av Sveriges nuvarande befolkning har flytt undan islamskt förtryck. I alltför många fall har program som Uppdrag Granskning avslöjat att det förekommer kvinnoförtryck, homofobi, antisemitism och andra hemskheter inom stora islamska församlingar.

Att kommuninvånare provoceras om Norrköping får sin första fullskaliga moské är inte konstigt.

Med hänvisning till ovanstående föreslås kommunfullmäktige besluta:

Att samtliga planerade moskébyggen i Norrköpings kommun skall godkännas av kommunfullmäktige.

Att en folkomröstning ska hållas varje gång det är tal om att bygga en fullskalig moské i Norrköpings kommun.

Att en folkomröstning om bygget av moskén vid idrottsparken hålls snarast möjligt.

Markus Wiechel (SD) Ingvar Våxmo (SD)

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: