Debattartikel om manifestationen mot rasism publicerad

Ännu en debattartikel har nu publicerats och denna gång är det jag och Michael Kauppi (SD) som skriver i NT om manifestationen som hölls den 7 januari mot rasism och nazism. En majoritet av de som gick med i manifestationen var säkerligen helt vanliga medborgare som är emot rasism. Det ska de ha all heder för, men vi vill sätta fingret på vilket ansvar ledande politiker och opinionsbildare har. Läs artikeln nedan.

Deltagande i demonstration legitimerar våld

Den 7 januari samlades hundratals Norrköpingsbor för att manifestera mot rasism och nazism. En uppenbar ring på vattnet efter den enorma demonstrationen i Kärrtorp som lockade runt 16 000 deltagare. Med i demonstrationen här i Norrköping fanns pensionärer, barnfamiljer och till och med kommunalråd. Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping och den främsta representanten för parlamentarismen i vår kommun deltog. 

Deltagandet är inte helt oproblematiskt. Manifestationen i Kärrtorp arrangerades av en grupp som kallar sig för ”Linje 17”, ett utpräglat vänsterprojekt som på sin hemsida länkat till nätverket Megafon. Megafon har hyllat en attack mot Jimmie Åkesson och deltog även i Husbykravallerna. Förutom det faktum att minst en av Linje 17:s talare kommer från vänsterextrema Rättvisepartiet Socialisterna (RS) är kopplingarna till de två våldsbenägna och antidemokratiska grupperna Antifascistisk Aktion (AFA) och Revolutionära Fronten (RF) många.

Tusentals människor, däribland Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven och riksdagens talman Per Westerberg deltog vid arrangemanget i Kärrtorp. Några av de som valt att delta valde, väl på plats, att åka hem igen. Bland annat Expressens Britta Svensson som inte kunde stanna kvar när hon hörde artister på scen uppmana till våld. Ett bra och genomtänkt ställningstagande, menar vi.

I Norrköping arrangerades manifestationen av ett antal privatpersoner som kallar sig ”Norrköping mot rasism” och bland talarna fanns framstående personer från Syndikalisterna. En av dessa personer har tidigare varit mycket aktiv i den våldsbenägna och antidemokratiska organisationen AFA. I talet kunde man höra att ”allt antifascistiskt våld är självförsvar” och att de gemensamt skulle arbeta emot rasism och fascism, ”oavsett metod”.  

Vi Sverigedemokrater tar naturligtvis avstånd från alla former av rasism och till skillnad från kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist, kommunalrådet Olle Johansson och andra högt uppsatta personer i Norrköping, tänker vi aldrig gå sida vid sida med antidemokrater som i vissa fall försvarar våld som politisk metod. Deltar man i demonstrationer tillsammans med våldsbejakande grupper måste man förstå de långsiktiga konsekvenserna som det också får, att legitimera dessa grupper. När dessa grupper legitimeras förstår vi varför de också blir utlysta, av SÄPO, som de största hotet mot demokratin i Sverige idag.

Markus Wiechel (SD) Distriktsordförande SD Östergötland

Michael Kauppi (SD) Ledamot SD Östergötland

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: