Debattartikel om Socialdemokraternas lågvattenmärke

Igår publicerades en debattartikel av mig och ordföranden tillika den politiska sekreteraren för SD Norrköping, Clara Aranda. Debattartikeln skrevs efter förra veckans kommunfullmäktigemöte där den styrande koalitionen betedde sig högst omoget och som svar på kommunalrådet Olle Johanssons (s) ovilja att göra sitt jobb. Artikeln i Folkbladet kortades något, vilket gör att jag publicerar originalet här:

Hånskratt mot motståndare

Förra måndagen var det återigen dags för kommunfullmäktigesammanträde. Efter söndagens fantastiska valresultat var det tydligt att vi gick från valvakans värme till fullmäktigesalens kyla. Den socialdemokratiska ordföranden lät påhopp efter påhopp hagla över såväl Sverigedemokrater som Folkpartister. Utöver uppenbara övertramp från talarstolen tilläts Socialdemokrater, Vänsterpartister och Miljöpartister skratta och håna meningsmotståndare från sina platser utan att ordföranden ingrep. Det är alltså dessa personer som ska vara föredömen för kommuninvånarna. Vuxna människor som häcklar och hånar personer med en annan åsikt, inte helt olikt sådant man ser i sociala medier. Det handlar om politiska företrädare som redan tidigare fått det berättat för sig att det inte är okej. Samma personer som själva tagit avstånd från exempelvis våldsvänsterns handlingar på gatan när de stört ett torgmöte eller hotat företrädare.

Om det stannade där skulle det vara illa nog, och nej, inte heller denna gång var det någon kontroversiell fråga som debatterades. Liknande sammanträden har vi sett förut och kanske är det därför som den Socialdemokratiskt styrda majoriteten i Norrköping inte möjliggör webbsända sammanträden. Vad som är anmärkningsvärt är att en av kommunens och Socialdemokraternas främsta företrädare, kommunalrådet Olle Johansson (S), har satt i system att inte svara på direkta frågor från kommunfullmäktiges ledamöter. Johansson som ansvarar för skolfrågor i Norrköping, har således även slutat försvara kommunstyrelsens ställningstaganden när en motion från SD ska tas upp för beslut. Han vet nämligen att Socialdemokraterna med koalitionspartner röstar lika oavsett vad som sägs i talarstolen. Utan att besvara frågor eller förklara egna ställningstaganden saknas legitimitet att överhuvudtaget inneha en roll som kommunalråd. Okritiskt kan Socialdemokraterna med toppolitiker i spetsen kontinuerligt fortsätta att ignorera en viktig del av den demokratiska processen i kommunen som består av den offentliga debatten. Det är både oseriöst och respektlöst.

Med ett stöd på över 12 % i EU-valet från väljarna i Norrköping kan vi Sverigedemokrater vara nöjda med vad vi presterat och fortsätter att prestera. Resultatet och våra motståndares uppenbara förtvivlan över detta tyder på att vi kommer att nå stora framgångar i de allmänna valen senare i höst. Detta har säkerligen flertalet Socialdemokrater lagt märke till. I desperation fasar de över väljarflykten till ett parti som faktiskt värnar Per Albin Hanssons folkhem och gamla Socialdemokratiska idéer. Högt uppsatta företrädare för Socialdemokraterna vet att det är vi och inte dem som försvarar välfärden och justa villkor på arbetsmarknaden. Det är uppenbart att Socialdemokraterna är rädda. Fullt förståeligt, men för den saken skull bör aldrig respekten för allas lika värde och allas lika rätt till en egen åsikt åsidosättas.

Markus Wiechel (SD), kommunfullmäktigeledamot

Clara Aranda (SD), ordförande SD Norrköping

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: