Debattartikel: Svar till Rune Tessin (MP) om flyktingmottagandet i Åtvidaberg

Rune Tessin från Miljöpartiet skrev ännu en gång en verklighetsfrånvänd artikel i Corren, som denna gång var ett svar på min och Bertil Jonssons (SD) artikel om flyktingmottagandet i Åtvidaberg. Under dagen har svaret från oss kommit in i tidningen, även om det är en något förkortad version (som ni kan läsa här). För den ursprungliga texten, läs nedan: 

Åtvidaberg kommer inte undan kostnader

Nej Rune Tessin (MP). Det framgår tydligt i din artikel den 13 juni att du ännu en gång har fel om både mottagandets konsekvenser i Åtvidaberg och om Sverigedemokraternas politik.

I Sverige har vi idag Europas liberalaste migrationslagstiftning. Vi har en massinvandring och när så är fallet bör man också kunna säga det rakt ut utan att sammankopplas med diverse ytterlighetsgrupper. Genom att på ett fult sätt försöka sammankoppla oss med odemokratiska extremister faller respekten för dig som debattör pladask.

Tessin hävdar att mottagandet i Åtvidaberg inte skulle kosta kommunen någonting, eftersom det är staten som står för alla uppkomna kostnader. Utan att vara ekonom förstår vem som helst att vi alla är skattebetalare, och alltså de som betalar för kalaset. Likaså drabbar mottagandet Åtvidaberg på flera andra sätt. Den hyresgäst som slängdes ut på gatan, en skola med en tydlig fotbollsprofil, har förlorat viktiga lokaler vilket givetvis också drabbar skolan och dess verksamhet. Utöver detta faktum kommer de nyanlända rimligtvis att belasta den service, vårdinrättningar och annat, som inte hunnit anpassa sig till ett faktum att antalet invånare i kommunen plötsligt ökat med 200 personer. Åtvidabergs kommun kan på sikt räkna med att Migrationsverket fortsätter att hyra lokaler samt att de som väljer att stanna kvar i kommunen i längden också utan statliga subventioner måste få stöd från kommunen. Kommunstyrelsens Socialdemokratiska ordförande syftade antagligen på just detta när han sa att ”kommunen måste ikläda sig ett ekonomiskt ansvar i frågan om utbildning och social omsorg” samt att det i sista hand är kommunerna som sitter med ökade kostnader.

Sverigedemokraterna står för en human flyktingpolitik, och inget annat riksdagsparti varken kan eller försöka hjälpa så många flyktingar som oss. Det stämmer att Sverigedemokraternas totala bistånd bygger på den av FN rekommenderade nivån på 0,7 % av BNI. Det är en betydligt bättre siffra än genomsnittet i EU som är 0,39 %. Till skillnad från regeringen eller för den delen den övriga oppositionen med Miljöpartiet inräknat, tredubblar vi stödet till FN:s flyktingorgan UNHCR. Det är en satsning som av vilken biståndsbedömare som helst räddar flest liv och möjliggör fungerande hjälp till personer som befinner sig i kriser och dess närområden.

Markus Wiechel (SD), riksdagsledamot

Bertil Jonsson (SD), kommunfullmäktigeledamot

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: